maanantai 28. tammikuuta 2013

Phuket Zoossa mietittyä :)


Nyt alkaa olemaan viimeiset päivät käsillä; neljä päivää enää jäljellä! Ja Suomessa pakkanen sen kun jatkaa paukkumistaan. Lentokentällä voi olla lauantaina tärisevää porukkaa... 

Kaikkea on koettu ja kaikkea on ajatuksiin mahtunut. Mahtuupa päiviin yhden asunnon osto Keuruultakin netin välityksellä! Olipahan aika pähkäily ostaa asunto pelkkien kuvien perusteella. Pääsemme sinne siis sunnuntaina, kun täältä saavumme Suomeen. Pieni kaksiohan tuo on, mutta eiköhän siellä sen aikaa pärjää, kun kaikki saman katon alla olemme. Jere pääsee jatkamaan kouluaan Keuruulla, joka lienee tällä hetkellä pääasia. 

Mutta nyt vähän asiaakin... Kävimme lauantaina eläinpuistossa, joka laittoi ajattelemaan asioita. Pohjana ajatuksille 1. Mooseksen kirjan ensimmäisen luvun jakeita:

" Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet"

Luotuaan ihmisen Jumala antoi ihmiselle tehtävän hallita Hänen luomaansa maailmaa. Maailman hallinta piti sisällään eläinten lisäksi luonnon käyttäminen elämiseen. Hän antoi meille kaikki edellytkset elämiseen. No miten tämä liittyy meidän vierailuumme eläinpuistossa...?

En ole koskaan ollut mikään luonnosuojelija ihminen tai ekologi mitenkään erityisellä tunteella, mutta eläinpuistossa kulkiessa en voinut olla ajattelmatta, että tämä ei ole takuulla Jumalan ajatus siitä miten luontoa ja eläimiä tulisi hallita. Turistit olivat sotkeneet osan alueesta roskaamalla luontoa todella törkeästi ja eläinten oltavat eivät vastanneet ihan käsitystämme hyvistä oloista. Osa eläimistä oli järkyttävän pienissä täysin virikkeettömissä metallihäkeissä ja norsu parat oli alle metrin mittaisissa metallikahleissa kaikessa söpöydessään. Korkeasaari on muuten hienosti järjestetty paikka! Eläimet oli ihania ja niiden esitykset oli todella valloittavia, mutta jotenkin tämä toinen puoli teki tosi surulliseksi. 

Ei minusta edelleenkään luonnonsuojelijaa tullut, mutta olen entistä vakuuttuneempi, että kristittynä minulla on vastuu myös Jumalan luomakunnasta! Ehkäpä jätän muutaman muovikassin ostamatta, kun pääsemme Suomeen. Yksi ihminen ei maailmaa pelasta, mutta oman vastuuni voin kantaa :)

Sitten vielä hieman kuvia kertomaan elostamme :)Marko ja Eva "jalkakäytävällä", tällä kertaa sinne mahtui :)

Eva oppinut uusia asioita; Haloo, kuka siellä?

Isä ja Jere antoi elefantille ruokaa, joka kovasti halusi syötävää.

Osaan jo syödäkin itse, tosin kukaan ei huoli syliin sen jälkeen...

Jere söpön söpön pienokaisen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti