torstai 22. marraskuuta 2012

Paljon on aihetta kiittää!

Tänään on "Thanksgiving day" ainakin suuressa maailmassa, vaikkakaan Suomeen tämä päivä ei liene rantautunut vielä kovinkaan tehokkaasti. Vietämme kaikenkarvaisia turhuuden päiviä vuoden aikana, mutta havahduin tämän päivän teemaan vasta nyt ekan kerran.

Elämässä näkee hyvin helposti aina ne harmaat raidat. Menneisyydessä vainoaa jokin asia, joka tuo painolastia elämään, on tullut tehtyä typeryyksiä tai toiset on tehnyt niitä minulle, ei ole sitä ja ei ole tätä... listaa voisi jatkaa pitkälle. Surkeuden maksimointi on aika helppoa itse asiassa. Välillä itsesääli ja surkeus on ehkä ihan "kivaakin", mutta mitä kauemmin asioita kantaa mukanaan sen suuremmin ne vaikuttavat myös tulevaisuuteen. Tässä hetkessä eläminen jää tekemättä ja nauttimatta, kun vain pohtii niitä menneitä ja huonoja asioita.

Kuitenkin, kun alkaa miettiä elämää niin siinä on paljon mistä kiittää: on lapsia, puoliso, ihana lapsuudenperhe, rakkaita ystäviä ja sukulaisia, kaunis koti, hyvää ruokaa (jos viitsii tehdä) jne. Mutta ehkä nämä ovat vain liian itsestäänselvyyksiä, että niistä muistaisin olla kiitollinen joka hetki. Ehkäpä olisikin siis hyvä, että edes kerran vuodessa pysähtyisin ja kiittäisin Jumalaa kaikesta mitä olen saanut vuoden aikana kokea niin harmaista raidoista kuin niistä kirkkaistakin. Ja kun harmaat on koettu, ne jätetään jälkeen, otetaan opiksi virheistä eikä kanneta enää painona mukana. Jumala antaa anteeksi, joten ehkä mekin voimme antaa anteeksi itsellemme. Joten Thanksgiving Day käytössä alkaen tästä päivästä :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti