torstai 28. maaliskuuta 2013

Hänen läsnäoloaan!

Aika taas lentää liiallisella vauhdilla ja kirjoittamiset tänne jääneet kertakaikkisen vähäisiksi. Pieni päivitys siis :)
Thaimaan reissu oli upea ja sydän jäi sinne. Ehkäpä joku päivä palaammekin! Joitain työhakemuksia Aasian suuntaan laitettu, mutta mistään ei ole toistaiseksi kuulunut mitään. Uusi kotikin piti saada Thaimaasta käsin ja teimmekin sitten nettishoppailun! Ostimme kodin täältä Keuruulta pelkkien kuvien varassa. Hivenen kyllä pelotti, mutta oikein kiva tämä on, kun vielä keittiöremontti tehdään. Aika näyttää kauanko tässä sitten asustellaan. Itse takkuan gradun viimeisiä lukuja ja edistyminen tuskallisen hidasta. Ehkä se joku päivä siitä... Sitten aloitin kasvatustieteiden perusopinnot, silmälläpitäen raamattukoulutyötä. Ei siitä ainakaan haittaa voi olla. Lukemista vain hiukka lisää. Lieneekö jokin addiktio tämä opiskelu...?

Pääsiäinen on jo aivan käsillä ja siitä tulikin mieleeni erilainen tapaus pääsiäisen tiimoilta nimittäin Jeesuksen voitelu Marian toimesta ennen ristiinnaulitsemista. Lähinnä sieltä nousi silmiini sanat "köyhät teillä on aina luonanne, mutta minua teillä ei aina ole." Jeesus nuhteli näillä sanoilla opetuslapsia, jotka moittivat kalliin voiteen käyttöä Jeesuksen voiteluun. He olisivat mielellään antaneet rahat köyhille. Jeesus ei kieltänyt antamasta rahaa köyhille vaan muistutti, että yksi asia on kuitenkin ylitse muiden; Hänen läsnäolossaan oleminen.

Välillä tuntuu turhauttavalta odottaa ja olla "vain täällä", kun mieli palaisi jonnekin tositoimiin. Mutta loppujen lopuksi kaikki tämä on sitä tositoimia! Lähetystyö on siellä missä minäkin. Joku viisas on sanonut ettei kannata lähteä ulkomaille tekemään sitä mitä et tee kotimaassakaan, joten siinä on hyvä oppineuvo kerrakseen. Jeesus sanoi Marian voitelun yhteydessä, että tämän naisen teko tullaan muistamaan. Muistetaanko minut siitä, että vietin aikaa Jeesuksen läheisyydessä ilman hötkyilyä ja tekemisen pakkoa? Muistetaanko sinut? Viime päivinä on tullut muistutus siitä, että elämämme tässä ajassa on rajallinen iästä huolimatta. Se laittaa huomaamaan, että todellisuudessa millään ei ole loppu viimeksi merkitystä mitä tässä ajassa omistaa tai on tehnyt. Jeesuksen läsnäolossa oleminen tai olematta jättäminen on ainoa mikä jää jäljelle, kun kaikki muu riisutaan.  

Siunattua pääsiäistä sinulle!



Mussukka on jo 1v :)