maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kun prinsessa syntyi

Tulihan se neiti sieltä ulos vaikka aloinkin epäillä :) Kaunis taivaan lahja!

Ruotsiin syntyi myös ihan oikea prinsessa hieman ennen meidän rinsessamme syntymistä. Estelle sai kuninkaallisen vastaanoton ja jopa Ruotsin rajojen ulkopuolella saakka riemuittiin uuden elämän ihmeestä. Meidän tyttömme ei saanut ihan näin laajaa vastaanottoa, mutta varmasti yhtä rakkaudellisen ja odotetun tunnelman. Meille hän on ihka oikea prinsessa ilman virallista kruunuakin.

Onnellinen lapsuus ei kuitenkaan ole jokaisen oikeus. Saati että kukaan odottaisi edes lapsen syntymää. Miljoonat lapset kärsivät maailmassa. Pari sataa miljoonaa lasta kärsii jatkuvasta nälästä. Sata miljoonaa lasta elää kaduilla seuranaan yksinäisyys, sorto, nälkä, hyväksikäyttö ja huumeet. Yli kolmesataa tuhatta lasta on lapsisotilaina. Seksiteollisuudessa on kymmenen miljoonaa lasta. Listaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Missä on näiden lasten mahdollisuus kokea olevansa prinsessa tai prinssi edes yhden tunnin ajan koko elämänsä aikana?

Tapasin vuosi sitten Sam Childerin Ugandassa, joka taistelee lapsisotilaiden puolesta. Elokuva hänen elämästään pääpiirteissään on nyt ilmestynyt suomeksikin. Suosittelen katsomaan Machine Gun Preacher nimisen elokuvan siis jos haluat ajattelelmisen aihetta. Väkivalta ei ole koskaan ratkaisu, mutta toisaalta nämä Samin pelastamat lapset ovat saaneet tulevaisuuden ja toivon.

Mitä minä ja sinä teemme näiden unohdettujen lasten hyväksi? Mitä seurakuntamme tekevät lasten hyväksi? He ovat uusi sukupolvi, joka tulee pyörittämään maailmaamme jollemme sitä ennen kadota heitä.

Sairaalassa siunasin pienokaiseni ensimmäisenä iltana:
"Herra siunatkoon sinua
- ei niin että saisit rahaa ja mainetta vaan, että saisit jokapäiväisen ruokasi ja voisit olla siunaukseksi lähimmäisellesi.
ja varjelkoon sinua
- elämässäsi tulee kolhuja ja pahoja asioita, mutta luota Herraan joka varjelee sinua. Hän on varjelijasi, joka ei torku eikä nuku.
Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle
- niin, että opit tuntemaan Hänet joka on sinut luonut. Näkemään Hänet kaikkialla.
ja olkoon sinulle armollinen
- voit luottaa Hänen armoonsa, ota vastaan Hänen rakkautensa, joka ei ole kiinni sinun teoistasi.
Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.
- maallista mammonaa en sinulle perinnöksi saa jätettyä miljoonia, mutta tulen kertomaan sinulle perinnöstä, jonka taivaallinen isäsi sinulle antaa. Hän antaa sinulle rauhan. Hän antaa sinulle iankaikkisen elämän.




Tässä mohikaani kampauksella ekan kylvyn jälkeen :)


Kannattaa katsoa!